Τρίτη 3 Μαρτίου 2009

ΣΩΣΤΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΕΡΑΣ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ

Εκδήλωση Διαμαρτυρίας για την τύχη του Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδας
Αξιολόγηση χρήστη: / 4
013.3.09
Την Κυριακή 8 Μαρτίου 2009 και ώρα 11:30πμ, έλαβε χώρα μία εντονη διαμαρτυρία στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, που βρίσκεται δίπλα από το καλλμάρμαρο Στάδιο περιοχή Μετς, όπως βέβηλα την ονόμασαν οι αδαείς νεοέλληνες. Η διαμαρτυρία αφορά την προσπάθεια ιδιωτικών συμφερόντων να οικοπεδοποιήσουν τον Ιερό χώρο, με την ανοχή και την αδιαφορία της πολιτείας.
Την πρωτοβουλία είχαν από κοινού οι κάτωθι φορείς αρκετοί σύλλογοι και πλήθος κόσμου που η καρδιά τους κτυπάει Ελληνικά.
Η στάση υπήρξε ένας σοβαρός υπολογίσημος και μετρήσιμος μοχλός πίεσης προς αυτούς που δεν καταλαβαίνουν ότι παραμένουμε Έλληνες.

1. Οικόπεδο με θέα; (Ελλάς/Ληστές της Ελλάδος)
Στο βωμό της ανοικοδόμησης κινδυνεύει να θυσιαστεί ο ναός της Αγροτέρας Αρτέμιδος στο Μετς, μετά την πρόσφατηαπόφαση του ΚΑΣ
11.01.09
2. Αγροτέρα: Συνεχίζεται η προσπάθεια (Ελλάς/Ελληνίδες Φωνές)
...τα γνωρίζουμε. Σ' αυτή, λοιπόν, άκουσα για την Αρτεμη την Αγροτέρα! Τι όνομα κι αυτό για μια Θεά του Κυνηγίου...έτσι απάντησαν μερικοί μόνο από αρκετούς που ρωτήθηκαν 25.11.08 !!!
3. Ναός της "Αγροτέρας Αρτέμιδος" (Ελλάς/Ελληνίδες Φωνές)
Στον ναό αυτόν γινόταν η καθιέρωση των Μυστών από τον Ιεροφάντη, που ήταν η τελευταία πράξη της διαδικασίας των Μικρών Ελευσινίων Μυστηρίων ή των Εν Άγραις Μυστήρια όπως τα συνήθηζαν τα αποκαλούν από το τοπονύμιο της περιοχής.

Έκκληση για την Αγροτέρα Αρτέμιδα
Παρακαλούνται οι κάτοχοι Ιστοχώρων (webmasters) να επαναδημοσιεύσουν την ανακοίνωση αυτή καθώς και να ενημερώσουν με email, rss, sms, twitter, άλλα μέσα, για την εκδήλωση αυτή! Είναι χρέος μας σαν Έλληνες.